21 نکته برای موفقیت شغلی

نویسنده: تیم تحریریه ایندید

0 4

همانطور که مسیر شغلی خود را طی می‌کنید، به دنبال راه‌هایی باشید که به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند. هر چه به اهداف بیشتری دست یابید، موفقیت بیشتری خواهید داشت. در این بخش 21 نکته برای کمک به موفقیت شغلی شما آورده شده است.

  1. شغل مناسبی را انتخاب کنید

چه به تازگی وارد کار شده‌اید و یا از قبل در حرفه خود بوده‌اید، مطمئن شوید که شغل مناسبی را انتخاب کرده‌اید. ببینید آیا می‌توانید هر روزتان را در این شغل سپری کنید یا خیر. شغل شما باید با شخصیت، علایق و ارزش‌های شما مطابقت داشته باشد. اگر نمی‌دانید که شغل مناسبی را انتخاب کرده‌اید یا خیر، یک تست خود ارزیابی بدهید. این تست می‌تواند بر اساس پاسخ شما به سوالات مختلف، شغل مناسب شما را تعیین کند. همچنین می‌توانید با یک مشاور شغلی مشورت کنید و یا خود در مورد جزئیات یک شغل از جمله وظایف، درآمد و چشم‌انداز آن تحقیق کنید.

  1. خودتان شغل‌تان را انتخاب کنید

ممکن است خانواده و دوستان شما در مورد شغلتان نظرات زیادی داشته باشند. اگر چه دریافت نظرات آنها خوب است، اما مطمئن شوید شغلی که انتخاب می‌کنید برای شما مناسب است. مطمئن شوید که آن شغل را با خواست خود انتخاب کرده‌اید و نه به این دلیل که کسی به شما گفته است. انتخاب شغل شما باید یک تصمیم شخصی باشد، زیرا سال‌ها زندگی شما را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

  1. شیوه اندازه‌گیری موفقیت را تعیین کنید

هرکسی تعریف متفاوتی از موفقیت دارد. برای مثال، در حالی که برخی افراد ممکن است موفقیت را با مقدار حقوق خود تعریف کنند، برخی دیگر ممکن است حسی که هنگام تشویق شدن از مدیر خود دریافت می‌کنند را موفقیت بدانند. ازآنجاکه موفقیت شغلی شما با رسیدن به اهداف شغلی‌تان ارتباط دارد، در خصوص تعریف خود از موفقیت وقت بگذارید، تا زمانی که به آن دست یافتید به راحتی آن‌را تشخیص دهید.

  1. مسئولیت اشتباهات خود را بپذیرید

با وجود تجربه‌ای که دارید، حتی اگر سعی هم کنید اشتباه نکنید، باز هم مرتکب اشتباه خواهید شد. وقتی اشتباهی مرتکب می‌شوید، مهم است که اشتباه خود را بپذیرید و برای رفع آن تلاش کنید. بدین منظور وقت بگذارید و خطای خود را به موقع برطرف کنید تا به شما کمک کند اعتبار خود را بازیابی کنید.

  1. کمک بخواهید

همانطورکه مسیر شغلی خود را طی می‌کنید، بدانید که درخواست کمک کردن اشکالی ندارد. فردی را با تجربه و دانش بیشتر در صنعت خود پیدا کنید تا به شما در پیشرفت شغلی‌تان کمک کند. از یک همکار باتجربه در شبکه خود راهنمایی بگیرید و از او بخواهید شما را در خصوص چگونگی پیشرفت در شغل‌تان مشاوره دهد.

  1. به دستاوردهای خود بیاندیشید

دستاوردهای خود را در نظر بگیرید. به جای اینکه منتظر باشید تا کسی به خاطر موفقیت‌هایتان به شما تبریک بگوید، خودتان آنها را بشناسید و به تمام توفیقاتی که تاکنون در حرفه خود به دست آورده‌اید، افتخار کنید. انجام این کار به شما کمک می‌کند تا برای رسیدن به دستاورد یا هدف بعدی خود انگیزه پیدا کنید.

  1. اخلاق حرفه‌ای قوی در خود ایجاد کنید

برای دستیابی به موفقیت در حرفه خود، باید مایل باشید سخت کار کنید و آنچه را که برای موفقیت لازم است انجام دهید. وقتی اخلاق حرفه‌ای قوی داشته باشید، شانس بیشتری برای رسیدن به اهداف و ارتقای شغلی خود خواهید داشت.

  1. مثبت اندیش باشید

حتی اگر احساس می‌کنید به اندازه کافی در شغل خود موفق نیستید، ذهنیت مثبت خود را حفظ کنید. هر فکری را که می‌تواند بر عزت نفس شما تأثیر منفی بگذارد، کنار بگذارید. در عوض، بر روی آنچه در آن مهارت دارید، تمرکز کنید. اگر نیاز به توسعه مهارت‌های خود دارید، روی بهبود و یادگیری آن‌ها کار کنید تا ذهنیت مثبتی را که به دنبال آن هستید، بدست آورید. وقتی احساس می‌کنید توانایی انجام کار خود را دارید، این حس، خلق و خوی شما را بهبود می‌بخشد و به شما انگیزه می‌دهد تا کارتان را بهتر انجام دهید و به اهداف مرتبط با کار خود برسید.

  1. مهارت‌های خود را ارتقا دهید

حتی اگر فکر می‌کنید در کارتان خوب هستید، همیشه می‌توانید جایی برای پیشرفت پیدا کنید. متعهد شوید که مهارت‌های خود را افزایش دهید تا به دارایی با ارزش‌تری برای شرکت خود و کارمندی کامل‌تر تبدیل شوید. برای بهبود مهارت‌های خود از فیلم‌های آموزشی و کتاب‌های آنلاین استفاده کنید و یا در کلاس‌های آنلاین یا حضوری شرکت کنید.

  1. آنچه را کارفرمای شما نیاز دارد، پیش‌بینی کنید

برای دستیابی به موفقیت بیشتر در شغل خود، قبل از اینکه مدیر و یا کارفرمای شما به چیزی نیاز داشته باشد، آن‌را پیش‌بینی کنید. برای مثال، به این فکر کنید که اگر در جایگاه آنها بودید، می‌خواستید چه کاری انجام دهید. پیش‌بینی نیازهای آنها به شما این فرصت را می‌دهد که قبل از اینکه چیزی از شما بخواهند، نیازهای آنها را برآورده کنید. این کار ابتکار عمل شما را نشان می‌دهد و باعث می‌شود آن‌ها ارزش شما را به عنوان یک کارمند درک کنند. وقتی ارزش شما در سازمان مورد توجه قرار می‌گیرد، به ارتقای شما کمک می‌کند و این موضوع پیشرفت شغلی شما را در پی خواهد داشت.

  1. بدانید که می‌توانید شغل خود را تغییر دهید

زمانی که در شغل فعلی خود توفیق و یا رضایت شغلی نمی‌بینید، تغییر شغل اشکالی ندارد. اگر چه ممکن است دلایل زیادی برای اجتناب از تغییر شغل پیدا کنید، اما حرکت به سمت موقعیتی که بیشتر به آن علاقه دارید، می‌تواند تفاوت ایجاد کند. اغلب اوقات، تغییر شغل تنها چیزی است که برای دستیابی به اهداف شغلی خود نیاز دارید.

  1. به صحبت های اطرافیانتان گوش دهید

به عنوان یک فرد حرفه‌ای، مهم است که برای گوش دادن به صحبت‌های اطرافیان خود وقت بگذارید. به همه چیزهایی که رئیستان به شما می‌گوید توجه کنید، خواه در مورد یک کمپین، پروژه یا چیزهای کم اهمیت باشد. گوش دادن فعال تضمین می‌کند که هیچ اطلاعات مهمی را از دست ندهید. همچنین به شما کمک می‌کند تا در محل کار خود با دیگران ارتباط موثر برقرار کنید.

  1. ابتکار عمل داشته باشید

درحالی‌که پیروی از وظایف ذکر شده در شرح شغلتان مهم است، فراتر رفتن از آن می‌تواند به شما در پیشرفت شغلی کمک کند. به دنبال راه‌هایی برای ارائه ایده‌های جدید، شروع پروژه‌های جدید یا ایجاد فرصت‌هایی برای شرکت خود باشید. داشتن ابتکار عمل می‌تواند به شما کمک کند تا از همکاران خود متمایز شوید و مدیرتان را با نگرش پیشروی خود تحت تأثیر قرار دهید.

  1. عملکرد خود را ارزیابی کنید

اگرچه کارفرمایان اغلب عملکرد کارکنان خود را ارزیابی می‌کنند، اما خودتان عملکرد خود را ارزیابی و پیگیری کنید. برای ارزیابی عملکرد خود، اهداف قابل اندازه‌گیری را شناسایی کنید. سپس یک جدول زمانی برای دستیابی به این اهداف تعیین کنید. برای دستیابی به اهداف بلندمدت خود، وظایف روزانه را برای خود تعیین کنید که به شما کمک می‌کنند تا در جهت اهداف کلی خود حرکت کنید. در پایان هر هفته، مشخص کنید که چه چیزی به دست آورده‌اید. ارزیابی عملکرد شما می‌تواند به ایجاد انگیزه و افزایش بهره‌وری شما در کار کمک کند.

  1. نقاط قوت خود را شناسایی کنید

در هر شغلی که هستید دانستن نقاط قوت می‌تواند به شما کمک کند تا از آنها به نفع خود استفاده کنید. همچنین دانستن نقاط قوت خود به شما این امکان را می‌دهد که به راحتی خود را با شرایط و مسائل مختلف محل کار وفق دهید. علاوه بر این، دانستن مهارت‌های خود می‌تواند به شما در انتخاب شغل مناسب و موفقیت بیشتر در درازمدت کمک کند.

  1. فعالانه ارتباط برقرار کنید

در هر شغلی که هستید، مطمئن شوید که به طور فعال با همکاران، تیم و سرپرست خود در ارتباط هستید. ارتباط خوب مخصوصا با مدیرتان باعث می‌شود که او مجبور نباشد دائما پیشرفت شما را بررسی کند. هر وقت وظایف محوله خود را انجام دادید، پیش از اینکه فعالیت بعدی را شروع کنید، تکمیل فعالیت قبلی را اطلاع‌رسانی کنید.

  1. شبکه خود را توسعه دهید

برای دستیابی به موفقیت در شغل خود، مهم است که اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که به شما انگیزه می‌دهند تا بهتر عمل کنید. زمانی را صرف ایجاد ارتباطات جدید در زمینه کاری خود کنید تا الهام بگیرید و فرصت‌های جدید به شما روی آورند. در کنفرانس‌ها، شبکه‌های آموزش یا سایر جلسات برای ملاقات با افراد در صنعت خود شرکت کنید. همچنین می‌توانید شبکه خود را از طریق پلتفرم‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی توسعه دهید. شبکه شما نه تنها می‌تواند به شما کمک کند تا از اخبار صنعت مطلع بمانید، بلکه می‌تواند شما را از فرصت‌های شغلی جدید آگاه کند. این فرصت‌ها می‌توانند در کنار بهبود رزومه کاری‌تان باعث بهبود مهارت‌های شما شوند.

  1. از بازخوردهای مفید استفاده کنید

چه از یک همکار و یا از مدیر خود بازخورد دریافت می‌کنید، از آن به نفع خود استفاده کنید. بازخورد فردی که از شما باتجربه‌تر یا آگاه‌تر است، می‌تواند مفیدتر باشد. اگر بازخوردی به شما ارائه کردند که مثبت به نظر نمی‌رسد، آن‌را به عنوان انتقاد تلقی نکنید. در عوض، از آن برای کمک به بهبود مهارت‌های خود و پیشرفت در حرفه خود استفاده کنید. به بازخورد آنها با دقت گوش دهید و مشخص کنید که آیا مفید است یا نه.

  1. جلب اعتماد کنید

وقتی کار جدیدی را شروع می‌کنید، جلب اعتماد همکاران و به ویژه مدیرتان بسیار مهم است. در این حالت احتمالا مدیر شما وظایفی را به شما محول خواهد کرد. این وظایف به شما این امکان را می‌دهند که اخلاق کاری و توانایی‌های خود را نشان دهید. ایجاد اعتماد زودهنگام به آنها این امکان را می‌دهد که بدانند شما شرایط لازم را دارید تا نه تنها در موقعیت جدید خود خوب عمل کنید، بلکه در سال‌های آتی نیز پیشرفت کنید.

  1. در جستجوی راهکار باشید

به جای اینکه وقتی مساله‌ای پیش می‌آید به سراغ مدیرتان بروید، برای حل آن به تنهایی تلاش کنید. به جای ایجاد مسئله، راهکار پیدا کنید. اگر اختیارات اجرای راهکارهای خود را ندارید، گزینه‌های مختلفی را به مدیر خود پیشنهاد دهید و تا جایی که می‌توانید به او کمک کنید تا به یک راه‌حل برسد.

 

پاسخی بدهید

لطفاً دیدگاه‌های خود را به زبان فارسی بنویسید.
لطفاً در دیدگاه خود رعایت ادب و احترام را بفرمایید.
ایمیل شما منتشر نخواهد شد.