15 ویژگی حرفه‌ای در محل کار

نویسنده: جنیفر هریتی به تلاش گروه مترجمین پیشرفت

0 5,507

ویژگی‌های حرفه‌ای به مشخصه‌هایی اشاره دارد که یک فرد حرفه‌ای باید در محل کار داشته باشد. حرفه‌ای‌گرایی شامل استانداردهایی برای رفتار و توانایی کارمند به منظور تجسم ارزش‌های شرکت و انجام آنچه کارفرما از وی انتظار دارد، می‌باشد. حرفه‌ای‌گرایی برای موفقیت بلندمدت هر کسب‌وکاری، کوچک یا بزرگ، ضروری است. حرفه‌ای‌گرایی تضمین می‌کند که ارتباط با مشتری حفظ می‌شود، تعاملات کارکنان مثبت است و شرکت به اهداف و مقاصد خود دست می‌یابد.

در ادامه به 15 ویژگی حرفه‌ای اشاره خواهد شد که به شما کمک می‌کند تا احترام دیگران را به دست آورید و در مسیر پیشرفت و ارتقاء شغلی موفق شوید:

  • ظاهر حرفه‌ای

افراد حرفه‌ای باید همیشه برای داشتن ظاهری حرفه‌ای، از جمله پوشش مناسب و بهداشت تلاش کنند. لباس‌ و شلوار باید همیشه تمیز و اتو شده باشند.

  • قابل اعتماد

افراد حرفه‌ای قابل اعتماد هستند و به تعهدات خود پایبند می‌باشند. آنها کاری را که می‌گویند، انجام می‌دهند و الکی و زیاد قول نمی‌دهند. افراد حرفه‌ای به سرعت به درخواست همکاران و مشتریان پاسخ می‌دهند و به موقع به تعهدات خود عمل می‌کنند. وقت‌شناسی یکی از جنبه‌های کلیدی شخصیت آنهاست. همیشه مهم است که در هنگام برخورد با مشتریان یا اعضای تیم خود، مواردی را که با عدم قطعیت همراه هستند، شفاف کنید تا این اطمینان حاصل شود که هیچ فرضیه، سوء تفاهم یا غافلگیری اشتباهی وجود ندارد.

  • رفتار اخلاقی

تجسم حرفه‌ای‌گرایی همچنین به معنای متعهد بودن به انجام کار درست است. صداقت و گفتار صریح، همه از ویژگی‌های رفتار اخلاقی هستند. بسیاری از سازمان‌ها، تعهد به رفتار اخلاقی را در آیین‌نامه رفتار خود گنجانده‌اند. افراد حرفه‌ای می‌توانند یک کد رفتار شخصی را برای خود اتخاذ کرده و به همان تعهد به صورت فردی پایبند باشند.

  • منظم و سازمانده

یک فرد حرفه‌ای، محل کار خود را منظم و مرتب نگه می‌دارد تا در صورت نیاز به راحتی وسایل را پیدا کند. همه مدارک و پرونده‌ها باید در جای خود باشند تا اگر مجبور به ارائه آنها به فرد یا سازمانی شدید، خیالتان راحت باشد که همه آنها از قبل آماده هستند و تاخیر غیر منتظره‌ای رخ نخواهد داد.

  • پاسخگو

همان‌طورکه انجام یک کار و یا تحقق هدف به افراد حرفه‌ای اعتبار می‌بخشد، آنها در قبال شکست در انجام وظایف خود نیز پاسخگو هستند. آنها مسئولیت هرگونه اشتباهی را که مرتکب می‌شوند بر عهده می‌گیرند، و هر اقدامی را که لازم باشد به منظور رفع هر گونه عواقب ناشی از اشتباه، انجام می‌دهند. آنها خود پاسخگو هستند و از دیگران نیز انتظار پاسخگویی دارند.

  • زبان حرفه‌ای

افرادی که حرفه‌ای رفتار می‌کنند، تمام حوزه‌های رفتار خود از جمله نحوه صحبت کردنشان را نیز تحت نظر دارند. آنها استفاده از زبان عامیانه را به حداقل می‌رسانند و از استفاده از زبان نامناسب در محل کار خودداری می‌کنند. آنها حتی نسبت به زبانی که در محیط‌های غیررسمی استفاده می‌کنند، دقت دارند.

  • جدا کردن زندگی شخصی از زندگی حرفه‌ای

افراد حرفه‌ای اهمیت تفکیک زندگی شخصی خود از زندگی حرفه‌ای را درک می‌کنند. هرچند ممکن است افراد حرفه‌ای نیز همچون دیگران چالش‌های مشابهی را در زندگی شخصی خود تجربه کنند، اما آنها زندگی کاری را از زندگی شخصی جدا می‌کنند و به طور حرفه‌ای رفتار می‌کنند.

  • نگرش مثبت

بخشی از حرفه‌ای‌ بودن به معنای حفظ نگرش مثبت و قابل انجام در کار است. نگرش مثبت، عملکرد کلی یک فرد حرفه‌ای را بهبود می‌بخشد و احتمال دستیابی به نتیجه‌ای مثبت را افزایش می‌دهد. نگرش مثبت همچنین بر رفتار و عملکرد دیگران تاثیر می‌گذارد و منجر به بهبود روحیه کارکنان در محل کار می‌شود.

  • کنترل عواطف و احساسات

کنترل عواطف و احساسات، یکی دیگر از ویژگی‌های کلیدی افراد حرفه‌ای است. افراد حرفه‌ای اهمیت حفظ خونسردی و آرامش خود را در تمام شرایط درک می‌کنند. با حفظ آرامش، حتی در لحظات چالش‌برانگیز، دیگران می‌توانند برای منطقی بودن و قضاوت صحیح به آنها اتکاء کنند.

  • مدیریت زمان موثر

کارمندی که می‌داند چگونه زمان خود را به خوبی مدیریت کند، توسط همکاران خود به عنوان یک فرد حرفه‌ای شناخته می‌شود. برخی از ویژگی‌های توانایی مدیریت زمان عبارتند از حضور به موقع در محل کار، حضور به موقع در جلسات، انجام به موقع وظایف محول شده به وی و غیره.

  • متمرکز

یک فرد حرفه‌ای، اهداف واضحی دارد و می‌داند برای رسیدن به آنها باید چکار کند. افراد حرفه‌ای می‌دانند که چگونه باید بر روی کار خود متمرکز شوند تا بهره‌وری‌شان بالا باقی بماند. افراد حرفه‌ای، اهمیت حفظ تمرکز برای بهبود کیفیت کار خود و انجام اثربخش آن‌را می‌دانند.

  • آمادگی

افراد حرفه‌ای باید متانت، حالتی آرام و مطمئن از خود نشان دهند. آماده بودن به معنای حفظ وضعیت بدنی مستقیم، برقراری تماس چشمی موقع برقراری ارتباط، و کمک به حضوری دوستانه و حرفه‌ای در ارتباط است. آماده بودن، همچنین به معنای آرام ماندن در مواقع فشار زیاد است.

  • احترام به دیگران

افراد حرفه‌ای همیشه با دیگران با احترام رفتار می‌کنند. آنها درک می‌کنند که هرچند شوخ طبعی در محل کار مناسب است، اما باید همیشه با حالتی محترمانه از آن برای دیگران استفاده کنند.

  • ارتباط برقرارکننده قوی

یک فرد حرفه‌ای باید مهارت‌های حرفه‌ای قوی داشته باشد. این بدین معناست که افراد حرفه‌ای نه تنها می‌توانند به طور موثر و کارا، پیام‌های خود را به دیگران منتقل کنند، بلکه همچنین می‌توانند فعالانه به آنچه دیگران می‌گویند گوش دهند و آنها را درک کنند. با درگیر شدن در ارتباط باز و سازنده با دیگران، افراد حرفه‌ای می‌توانند به طور موثرتری همکاری کنند و کارهای زیادی را انجام دهند.

  • دارا بودن مهارت‌های نرم

مهارت‌های نرم، ویژگی‌های شخصی هستند که به افراد اجازه می‌دهند تا با دیگران تعامل موثری داشته باشند. مهارت‌های نرم شامل مواردی مانند رهبری، تفکر انتقادی، کار تیمی و غیره است. مهارت‌های نرم به افراد حرفه‌ای کمک می‌کند تا هنگام صحبت با مدیران و همکاران، مودبانه رفتار کنند، هنگام برقراری ارتباط از زبان مناسب استفاده کنند، و به نظرات دیگران احترام بگذارند.

پاسخی بدهید

لطفاً دیدگاه‌های خود را به زبان فارسی بنویسید.
لطفاً در دیدگاه خود رعایت ادب و احترام را بفرمایید.
ایمیل شما منتشر نخواهد شد.