5 چیزی که شما به عنوان شوهر نباید بگویید

نویسنده: تیموتی دیل مترجم: گروه مترجمان پیشرفت

0 10,008

«من به کمک تو نیازی ندارم.» این جمله خیلی از نظر من آزاردهنده به نظر نمی‌رسید. همسرم با توجه به استعداد خاصی که داشت، دوست داشت در سازماندهی دفترم به من کمک کند. هر دوی ما می‌دانستیم که من به کمک نیاز دارم، اما من نمی‌خواستم با قبول کردن این کار، او را اذیت کنم. بنابراین، همیشه به جای اینکه پیشنهاد او را قبول کنم، آن‌را سریع رد می‌کردم. بعد از مدتی دیدم که او واقعا صدمه دیده است و من گیج شده بودم و نمی‌توانستم موضوع را درک کنم. تا اینکه تصمیم گرفتم بیشتر به این جمله‌ای که به او می‌گفتم، فکر کنم.

استفاده بدون دقت از جملات و کلمات، می‌تواند به همان اندازه که عمدا چیزی آزاردهنده می‌گویید، مخرب باشد. اغلب ما از چنین عباراتی، بدون فکر و یا حداقل بدون در نظر گرفتن نحوه شنیده شدنش، استفاده می‌کنیم. اما درد حاصل از آنها می‌تواند حاد باشد. در ادامه، به 5 چیزی اشاره می‌کنیم که شما به عنوان شوهر نباید به همسرتان بگویید.

  1. به تو گفته بودم

هرچند ما از این عبارت به عنوان چیزی که هرگز نباید بگویید، یاد می‌کنیم، اما متاسفانه با این حال، اکثر ما آن‌را بارها به زبان می‌آوریم. دلیل آن تا حد زیادی به این برمی‌گردد که نفس ما، مانع استفاده از عقلمان می‌شود. ما آنقدر می‌خواهیم هوش و استعداد خود را ثابت کنیم که سعی می‌کنیم هر بار که حرفمان درست از آب در آمد، آن‌را به همسرمان گوشزد کنیم.

مشکل استفاده از این عبارت، آن است که به جای ذهنیت «من و تو»، ذهنیت «تو در مقابل من» شکل می‌گیرد. این عبارت، شما و همسرتان را در مقابل هم قرار می‌دهد، تا اینکه بخواهد تصدیق کند شما با هم برای رسیدن به یک هدف مشترک، در حال تلاش هستید. اگر واقعا به رقابت نیاز دارید، چرا نباید رقابتتان را به این سمت ببرید که ببینید چه کسی بیشتر می‌تواند به موفقیت‌های طرف مقابل اشاره کند. این بازی است که هر دوی شما در حال انجامش هستید، پس مهم نیست که چه کسی برنده می‌شود، مهم این است که هر دو به نحو احسن، در آن بازی کنید.

  1. تقصیر من نیست

هیچ چیز مرا به اندازه شنیدن سرزنش ورزشکاران بعد از شکست، دیوانه نمی‌کند. اگر او واقعا تلاش خود را کرده، چرا باید مورد سرزنش قرار بگیرد؟ مگر خودش از اول برای شکست وارد زمین شده است؟

این موضوع، در خصوص زندگی زناشویی نیز صدق می‌کند. اینکه مطمئن شوید همسرتان می‌داند که مقصر اصلی کیست، فایده چندانی ندارد. مهم این است که به دنبال راهکارهایی باشید که برای هر دوی شما مفید باشد. به جای انجام بازی عیب‌یابی از یکدیگر، بدانید که در یک تیم هستید! همیشه به جای عیب‌یابی از همسرتان، از جایی شروع کنید که فکر می‌کنید، می‌توانید در او پیشرفتی ایجاد کنید.

  1. وقت ندارم

بدانید، هرگز درست نیست که چنین چیزی را به همسرتان بگویید. ممکن است احساس کنید که وقت ندارید، اما واقعیت این است که همه ما به یک اندازه زمان داریم. ما فقط به طور متفاوت، وظایفمان را اولویت‌بندی می‌کنیم. بنابراین گفتن این عبارت به همسرتان، یعنی «تو و کارت برای من در اولویت نیستید.»

گفتن اینکه زمان ندارید، انفعالی است. یعنی شما دارید تقصیر را به گردن چیزی غیر از خودتان می‌اندازید و وقتی خودتان را مقصر ندانید، برای بهبود آن نیز اقدامی نخواهید کرد. واقعیت این است که تنها شما بر برنامه خودتان کنترل دارید. زمان شما نیز محدود است. پس باید اولویت‌بندی کنید و بدانید که واقعا اگر اولویت‌بندی درستی انجام دهید، برای همسرتان وقت خواهید داشت.

  1. تو … هستی

وقتی با همسرتان مشاجره می‌کنید، به راحتی می‌توانید به او اشاره کنید که چکار می‌کند، چگونه رفتار می‌کند و درک شما از انگیزه‌های او چیست. با این حال، اگر ابتدا با «من … هستم» شروع نکنید، گفتن هیچ‌یک از این موارد، دیگر مفید نیست و هیچ‌وقت نخواهید فهمید که چرا همسرتان، چنین رفتاری را انجام می‌دهد و احساس او از انجام چنین رفتاری را نیز درک نخواهید کرد. ولی با این وجود، شما راجع به خودتان شناخت دارید و می‌دانید چه احساسی دارید، در فکرتان چیست و چه می‌خواهید. پس از خودتان شروع کنید.

درست است که استفاده از عبارت «من … هستم» به جای «تو … هستی»، باعث می‌شود که همسرتان راحت‌تر بتواند شما را در آغوش بگیرد یا به شما حمله کند. اما اگر می‌خواهید یک رابطه قوی داشته باشید، باید امکان حمله کردن را برای او فراهم کنید. با گفتن جملات «من … هستم»، طوری بحث را مدیریت کنید که او به شما بگوید به چه چیزی فکر می‌کند.

  1. باز شروع شد

شاید شما از این جمله زیاد زمانی که او می‌خواهد با شما صحبت کند یا کاری دارد، استفاده کنید. این مورد را هرگز نباید به همسرتان بگویید. گاهی، گفت‌وگو باید همین الان اتفاق بیفتد. گاهی ممکن است، همسرتان واقعا به حضور شما نیاز داشته باشد. بدانید که هیچ چیز مهم‌تر از داشتن رابطه‌ای خوب نیست و نمی‌تواند به شما در حرکت با آرامش به سمت تحقق اهداف و کارهایتان، کمک کند.

 

به جای انجام بازی عیب‌یابی از یکدیگر، بدانید که در یک تیم هستید!

پاسخی بدهید

لطفاً دیدگاه‌های خود را به زبان فارسی بنویسید.
لطفاً در دیدگاه خود رعایت ادب و احترام را بفرمایید.
ایمیل شما منتشر نخواهد شد.